Gisterochtend dacht ik heel even dat ik – waarschijnlijk in een door de Duvel ingegeven vlaag van verstandsverbijstering – een sprookjesjurk besteld had. Die conclusie trok ik tenminste uit de mail die Brenda van Sprookjesjurken.nl in mijn inbox achtergelaten had.

mailtekst Sprookjesjurken
Goedemorgen,
Hartelijk dank voor de interesse en bestelling.
Uw bestelling wordt verzendklaar gemaakt en zal vandaag ter verzending worden aangeboden op het postkantoor.
Verzending via PostNL duurt over het algemeen 1 werkdag.
De (Klarna) factuur wordt met uw bestelling meegestuurd.

vriendelijke groet,

Sprookjesjurken
Brenda

Bij nadere bestudering bleek Brenda het mailadres van de besteller enigszins aangepast te hebben, de mail was gelukkig niet voor mij bedoeld.
Bestelgegevens
sprookjesjurk
Ik kon het niet nalaten om een beetje plezier en creativiteit in mijn reactie te stoppen, twee zaken die – zo vind ik – best gedeeld mogen worden.

Beste mevrouw Sprookjesjurken, geachte jonkvrouwe Brenda,

Hoewel ik zeer gecharmeerd ben van het sprookje van de kleine zeemeermin – iedere gedachte aan lieftallige sprookjesfiguren als Ariël, Sneeuwwitje of Voldemort vormt een welkom en lichtvoetig intermezzo tijdens mijn normaliter vrij serieuze werkdagen vol vergaderingen en overleggen, al was het maar omdat bij die vergaderingen doorgaans geen enkele koene held of prinses aanwezig is, maar er niets dan boze heksen en geslepen schurken aanzitten – verzoek ik u in het vervolg geen wijzigingen aan te brengen in het mailadres van de ontvanger, maar uw mails aan het in de bestelling opgegeven adres te sturen, al was het maar om een eventuele boze en wraakzuchtige tovenaar niet nodeloos nog bozer en wraakzuchtiger te maken dan hij al is.

Ik heb namelijk geen enkele behoefte aan deze verzendinformatie, en al helemaal niet aan een veel te kleine sprookjesjurk (waarvoor ik overigens ook geen bijpassende schoenen of pruik heb) of de bijbehorende veel te hoge en niet weg te toveren rekening.

(Ik vermoed dat de drievoudige r in het originele mailadres correct was.)

Ik wens u een sprookjesachtige voortzetting van deze nu al betoverende week, maar bedenk wel: in tegenstelling tot het gemiddelde sprookje kent het gemiddelde leven doorgaans geen lang en gelukkig einde.

Hoogachtend,
Fred – Ava Kadavra – de Vries