Dit is de dertiende in een serie van (voor zover de wifi het tijdens de vakantie toelaat) dagelijkse reisverslagen. De aanleiding voor onze reis vindt u hier.

Het is vrijdag, kwart over twee.

Op dit moment wordt de wedstrijd gewonnen: ondanks een diepgewortelde verontwaardiging, hevige protesten en de massaal uitgebroken rellen na mijn voorspelling van een uur geleden, is er sprake van een dutje.

Fred recenseert de hele reis:

Welkom bij aflevering 13 van mijn dagelijkse reisrecensies. Vandaag recenseer ik:

het toilet in onze badkamer

Allereerst: de werking van het toilet in onze badkamer laat op het spoeltechnische vlak niets te wensen over. Zelfs de donkerbruinste graffiti kärchert hij zonder pardon het buizenstelsel in.

Mijn eerste van twee kanttekeningen is van ontwerptechnische aard, en betreft de zittinghoogte. Die bevindt zich met 32,5 centimeter boven het vloeroppervlak vrij ver aan de Roel van Velzen-zijde van het verticale spectrum.

Maar dit punt van kritiek is minuscuul vergeleken bij mijn tweede commentaar: de ontvangstruimte van de pot.

Zonder er al te plastische beschrijvingen aan vuil te maken zou ik willen melden dat ik mezelf erop betrap dat ik tijdens het plassen voortdurend angstig om me heen kijk of de badmeester me niet in het zwembad ziet plassen, en wanneer ik in voorkomende gevallen plaatsneem op het schijtgestoelte leef ik in de vrees dat een zeker lichaamsdeel de watertemperatuur opmeten zal.

De schijtgebedjes zijn hier niet van de lucht. Althans, niet alléén van de lucht.