Dit is de zevenentwintigste in een serie van (voor zover de wifi het tijdens de vakantie toelaat) dagelijkse reisverslagen. De aanleiding voor onze reis vindt u hier.

Ken je de waarschuwing op je achteruitkijkspiegel: ‘Objects in the rearviewmirror are closer than they appear’? Voor wie geen Engels spreekt is er de vertaling in het Canadees: ‘Les objets dans le rétroviseur sont plus près qu’ils ne se semblent.’

Vandaag kamperen we in de nabijheid van Mount Robson, een berg van, op een paar meter na, vier kilometer hoog. Ook qua breedte past de berg eigenlijk niet met goed fatsoen in maatje ‘kolossaal’.

Wij wandelden naar Lake Kinney, zeven kilometer in de richting van Mount Robson. Vanaf daar leek het nog maximaal een uurtje stappen tot aan het ‘dal’ onder de berg. De sneeuwlagen waren van elkaar te onderscheiden, de losgeslagen rotsblokken leken stevige kiezels.

In werkelijkheid was het nog veertien kilometer. Wij namen een wijs besluit, en keerden op onze schreden terug. Dit alles op basis van de hoeveelheid voedsel in de rugzak, en onderstaande stelling:

‘Mount Robson seen from the trail appears closer than it is.’

Fred recenseert de hele reis:

Welkom bij aflevering 27 van mijn dagelijkse reisrecensies. Vandaag recenseer ik:

gele waarschuwingsborden langs de weg

U weet wat ze zeggen over een gewaarschuwd mens: een gewaarschuwd mens kan bij niemand schadevergoeding halen.

Toch denk ik dat ik wel een goede kans zou maken op een paar miljoen dollar als het gaat om het waarschuwingsbord dat ons vandaag de volgende wijze woorden meegaf: ‘Visibility may be poor’.

Ik zou zo graag de voltallige verkeersambtenarenwerkgroep de hand willen schudden.