Dit is de vijfentwintigste in een serie van (voor zover de wifi het tijdens de vakantie toelaat) dagelijkse reisverslagen. De aanleiding voor onze reis vindt u hier.

Over welke woorden kan André Kuipers beschikken om zijn beleving van zijn verblijf in de ruimte adequaat te omschrijven? Hoe voelde Epke Zonderland zich, zwevend boven de rekstok? Wat ervoer Lucebert toen hij teruglas: ‘Alles van waarde is weerloos’?

Iedere poging de vele schoonheden van Icefields Parkway, de weg tussen Lake Louise en Jasper, te omschrijven is een zinloze.

De oneindige bergketens aan beide zijden van de weg, de perfecte spiegeling van de besneeuwde berg achter Bow Lake in dat meer, de gletsjers, de bossen, de kleur van het water in de de Sakatchewan rivier; het is ondoenlijk om deze ervaring te delen.

Fred recenseert de hele reis:

Welkom bij aflevering 25 van mijn dagelijkse reisrecensies. Vandaag recenseer ik:

The Outhouse van Athabasca Hostel

Athabasca Hostel is een ‘natural hostel’, wat zoveel betekent als: geen warm water, geen stromend water, en het toilet is een houten hokje met een diep gat onder de stoel der stoelgang. The Outhouse is een nogal pompeus klinkende naam voor een nogal penetrant riekende vierkante meter.

Ik had dan ook beter moeten weten toen ik, mijn schoenen aantrekkend voor een bezoek te brengen aan the Outhouse, de manager van het hostel, een beer van een Canadees, fluitend naar buiten zag komen.