Dit is de eenentwintigste in een serie van (voor zover de wifi het tijdens de vakantie toelaat) dagelijkse reisverslagen. De aanleiding voor onze reis vindt u hier.

Gevulde pannenkoeken met maple syrup, een goed begin van de dag. Zeker na een lange avond vol whiskey en kampvuur.

De echtgenote naar keuze had het dappere besluit genomen om een rondje te zwemmen in het meer dat op ons rangeerterrein aansloot. De watertemperatuur van Shuswap Lake deed mij eerder denken aan schaatsen dan aan een wetsuit, maar dat mocht haar pret niet drukken.

Een kleine omweg per automobiel leidde ons langs het snelstromende water van Scotch Creek. (What’s in a name.) Daar hebben we honderden felrode zalmen zien paaien, en sterven. Daarna bestond de rit naar Revelstoke – hoe eentonig – uit fenomenale uitzichten op fantastisch landschap. Het zou zomaar kunnen dat we bij aankomst in Revelstoke een lokaal biertje of twee hebben gedronken.

De dag eindigde op een camping aan Martha’s Creek, waar we, behalve duizenden sterren, de Melkweg hebben kunnen bewonderen. Het is me duidelijk geworden waarom de Melkweg zo genoemd wordt; het lijkt een wolk bij nacht, het zijn ontelbaar veel sterren op te grote afstand om ze afzonderlijk te kunnen waarnemen.

Fred recenseert de hele reis:

Welkom bij aflevering 21 van mijn dagelijkse reisrecensies. Vandaag recenseer ik:

mijn donsjas

De avond voor vertrek heb ik mijn donsjas nog even snel in de tas gegooid. Nooit eerder had ik zo veel profijt van een last-minute actie als nu.

Niet dat ik de jas zelf al gedragen heb, maar het dons verwarmt het humeur van de echtgenote in kwestie dusdanig dat het mij vele koude rillingen scheelt.